Maak kennis met Tenebrio Molitor

Het hondenvoer van Bazoef Petfood wordt gemaakt van de larven van de Tenebrion Meunier.  Deze larven zijn ook bekend als “meelwormen”.

De meelwormen worden in Frankrijk gekweekt en uitsluitend gevoed met bijproducten van de plaatselijke landbouw, zoals tarwezemelen.

Bazoef
Bazoef

Levenscyclus

De volwassen molenaarskever is een robuuste en glanzende kever. Het is ongeveer 16 mm lang.

Het vrouwtje legt gemiddeld 400 tot 500 eieren. De eieren komen na een paar dagen uit. De larven die uitkomen zijn ongeveer 2 mm lang. Ze beginnen wit en worden goudgeel naarmate ze groeien. Gemiddeld wordt de larve 30 mm lang. Op boerderijen worden de meeste in dit stadium geoogst.

Een fractie van de larven wordt echter bewaard voor de volgende voortplantingscyclus en verandert in een pop. Het insect verblijft twee tot drie weken in dit stadium voordat het uitgroeit tot een gevleugelde volwassene. Afhankelijk van de milieuomstandigheden kan de volledige cyclus van de molenaarskever vier maanden tot twee jaar duren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Waarom de Tenebrion Meunier?

  • het insecteneiwit levert een aanzienlijke bijdrage aan de groei en de gezondheid van huisdieren.
  • Tenebrion Meunier komt van nature voor in België en Frankrijk.
  • Het bestaat voor 72% uit hoogwaardig eiwit. De meelworm bevat ook andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van dieren, zoals omega 6 meervoudig onverzadigde vetzuren en vitaminen.
  • Het is een kuddeachtige en nachtelijke soort, waardoor hij gemakkelijk kan worden grootgebracht. Dit insect is uitgebreid bestudeerd door wetenschappers.
  • In tegenstelling tot gewervelde dieren hebben de larven van de Tenebrion Meunier geen skelet, vacht, etc. Het hele dier is eetbaar. Er is geen afval.
Bazoef - Tenebrio Molitor