Het gebruik van granen in honden- en kattenvoer staat volop in de belangstelling, zowel in de diervoedingsindustrie als onder huisdiereigenaren. De wetenschap heeft verschillende aspecten onderzocht, waaronder voedingswaarde, verteerbaarheid, gezondheidseffecten en potentiële risico's. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste punten, met bijzondere aandacht voor Bazoef-kroketten, die gepelde haver en witte rijst bevatten.

Potentiële risico's

Allergieën - De De belangrijkste oorzaken van allergieën bij honden zijn rundvlees, kip en zuivelproducten. Een beperkt aantal dieren is echter allergisch voor tarwe en meer in het bijzonder voor tarwegluten. Bij Bazoef hebben we gekozen voor gepelde haver en rijst, die dit probleem niet opleveren.

Graanvrije diëten: Hoewel sommige eigenaren de voorkeur geven aan graanvrije diëten, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat goed gekozen en verwerkte granen, zoals gepelde haver en witte rijst, kunnen nuttig en veilig zijn voor honden.

Bazoef - lazy

Voedingswaarde van haver en rijst

Gepelde haver:

 • Koolhydratenbron: Gepelde haver is een uitstekende bron van complexe koolhydraten, die zorgen voor een langdurige energieafgifte.
 • Eiwitten en vezels: Gepelde haver is ook rijk aan hoogwaardige eiwitten en oplosbare vezels, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering en verzadiging.
 • Vitaminen en mineralen: het is een goede bron van B-vitamines, ijzer, magnesium en zink, essentieel voor de energiestofwisseling en het immuunsysteem.

Witte Rijst:

  • Verteerbaarheid: Witte rijst is zeer goed verteerbaar, waardoor het een uitstekende keuze is voor honden met een gevoelige spijsvertering. Het wordt vaak gebruikt om het spijsverteringsstelsel te stabiliseren en gastro-intestinale stoornissen te voorkomen.
  • Energiebron: Het levert een snelle energiebron dankzij de gemakkelijk opneembare koolhydraten.
  • Hypoallergeen: Witte rijst is zelden allergeen, waardoor het risico op allergische reacties bij gevoelige honden wordt verminderd.
Bazoef - lazy

Verteerbaarheid en gezondheidseffecten

 1. Verteerbaarheid: de manier waarop granen worden verwerkt, beïnvloedt hun verteerbaarheid en voedingswaarde. Bij Bazoef worden gepelde haver en witte rijst snel gekookt op 120°C om de verteerbaarheid te maximaliseren.
 2. Vezel: Gepelde haver bevat oplosbare vezels die de darmgezondheid bevorderen en de doorvoer helpen reguleren. De vezels in witte rijst zijn gunstig voor honden met spijsverteringsstoornissen.

Gezondheid en welzijn

 1. Gewichtsbeheersing: Koolhydraten uit gepelde haver en witte rijst, uitgebalanceerd met insecteneiwitten en andere ingrediënten, dragen bij aan een uitgebalanceerd dieet en helpen bij gewichtsbeheersing.
 2. Tandgezondheid: Droge brokjes kunnen tandplak en tandsteen helpen verminderen door de mechanische werking van het kauwen.

Conclusie

De wetenschap suggereert dat granen een nuttig onderdeel van voedsel voor huisdieren kunnen zijn, omdat ze essentiële voedingsstoffen en energie leveren. De opname van gepelde haver en witte rijst in de brokken van Bazoef Petfood wordt gerechtvaardigd door hun hoge verteerbaarheid, hun voedingswaarde en hun voordelen voor de spijsvertering en de algemene gezondheid van katten en honden. Zoals bij elk voedingsbestanddeel zijn kwaliteitscontrole en de juiste formulering essentieel om de gezondheid en het welzijn van huisdieren te garanderen.

Geef een reactie