1) Droogvoer goed voor de planeet

Er zijn alleen maar goede redenen om voor Bazoef brokjes te kiezen: ten eerste zijn ze veel voedzamer dan de meeste brokjes die op de markt verkrijgbaar zijn. Vaak zijn deze restanten van slachtdierkadavers (inwendige organen, gewrichten, etc.). Deze eiwitten van slechte kwaliteit bieden uw huisdier niet alles wat hij nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Bij Bazoef gebruiken we het beste deel van de insecten (dus de larve) om hoogwaardige eiwitten te produceren.

Bovendien is de productie van onze brokjes veel milieuvriendelijker dan die van conventionele brokken. In feite groeien insectenlarven in hun natuurlijke habitat. Het kweken van insecten is intensieve landbouw, maar in tegenstelling tot kippen en koeien komen insectenlarven in het wild zo voor. Sterker nog, sommige onderzoekers hebben gemerkt dat insecten beter groeien als ze in grote aantallen op een kleine ruimte worden gekweekt!

Ten slotte hebben insecten geen geur, de kwestie van smakelijkheid doet zich niet voor met betrekking tot insecten in het bijzonder.

Door het type eiwit dat wordt gebruikt, is de ecologische voetafdruk van Bazoef 46 keer kleiner dan die van rundvlees en bijna 7 keer minder dan die van kip, wat betreft het gebruikte landbouwareaal. De uitstoot van broeikasgassen is respectievelijk 25 en 10 keer lager dan bij ossen en kippen. Wat betreft waterverbruik, het is 20 en 6 keer minder …

Daarnaast draagt ​​het verpakken van brokjes ook bij aan de zorg voor de planeet, zowel door herbruikbare en recyclebare zakken als bulk aan te bieden.

Door lokale productie en lokale ingrediënten en omringende landen te promoten, zet Bazoef zich ook in voor de planeet.

Voor een meer wetenschappelijke lezing nodigen wij u uit dit artikel te lezen.

In de vergelijkingen die we op onze verpakkingen en op onze website presenteren, vergelijken we het landbouwareaal (in m2), de uitstoot van broeikasgassen (in kg CO2-eq) en het waterverbruik (in l) van de productie van meelwormen met die van rundvlees en kip.

De vergelijking laat zien welke hulpbronnen nodig zijn voor de productie van één kilo eetbaar eiwit uit deze verschillende dierlijke bronnen (onderzoeken Ooninckx en de Boer 2010 & 2012).

“Klassiek” hondenvoer kan worden gemaakt van vlees of van dierlijke bijproducten. Ten slotte worden brokjes van slechte kwaliteit gemaakt van kadaverresten die niet altijd geschikt zijn voor consumptie en die de hond niet alle essentiële voedingsstoffen leveren.

De meeste “klassieke” brokjes zijn gemaakt van dierlijke bijproducten. Dit zijn de delen van een koe of kip die, hoewel geschikt voor menselijke consumptie, gewoonlijk niet door mensen worden geconsumeerd; dit zijn voornamelijk inwendige organen (hart, lever, enz.).

In onze vergelijkingen tellen deze dierlijke bijproducten mee in het aandeel eetbaar eiwit.

Sommige mensen beweren dat, aangezien dieren zijn gefokt voor menselijke consumptie, bijproducten geen ecologische impact hebben en dat de volledige ecologische impact van vleesconsumptie kan worden toegeschreven aan de fractie die door mensen wordt geconsumeerd.

Zolang de co-producten de facto beschikbaar zijn, worden ze geacht geen ecologische voetafdruk te hebben. De volledige voetafdruk wordt dan toegeschreven aan de menselijke consumptie van het dier.

Wij zien het anders. Deze bijproducten zijn weliswaar geschikt voor menselijke consumptie, maar worden niet geconsumeerd, voornamelijk om culturele redenen. De keuze om de gehele ecologische voetafdruk toe te schrijven aan het deel van het dier dat bestemd is voor menselijke consumptie is arbitrair.

Daarnaast moet ook de mens zijn vleesconsumptie verminderen, vooral vanwege de aantasting van het milieu. Door de menselijke consumptie van vlees te verminderen, zullen ook de beschikbare hoeveelheden voor consumptie door onze huisdieren afnemen.

Een uniek recept

Een vraag die vaak bij ons opkomt: zijn meelwormen geschikt als voer voor huisdieren? Is het goed voor hun gezondheid?

Vlees en dierlijke producten, die gewoonlijk in klassiek voer worden aangetroffen, zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de eiwitinname. Voldoende, hoogwaardige eiwitten zijn essentieel voor een goede gezondheid. Maar wat zijn goede eiwitten?

Tijdens de spijsvertering delen eiwitten, opgebouwd uit ketens van aminozuren, zich. Het lichaam gebruikt deze om nieuwe ketens op te bouwen, die de eiwitten worden die het nodig heeft. Deze dienen onder andere voor een goede ontwikkeling van spieren, botten, haren, etc.

Niet alle aminozuren zijn echter gelijk gemaakt. Slechts enkele daarvan, essentieel genoemd, zijn nodig om de bruikbare eiwitten te kunnen vormen. Van een eiwitbron wordt gezegd dat het van kwaliteit is als het, in de juiste verhoudingen, de essentiële aminozuren levert die nodig zijn voor een goede groei !

De wetenschappelijke studie * waarop we ons baseren om onze beweringen correct te doen, vergeleek de essentiële aminozuursamenstelling van meelwormeiwitten met die van verschillende insecten en ook van kip, vis en sojabonen. Het resultaat is dat de aminozuursamenstelling van meelwormeiwitten voldoet aan alle eisen die nodig zijn voor de groei en een goede gezondheid van huisdieren.

Uiteraard blijven we de ontwikkelingen in de wetenschappelijke kennis op de voet volgen en houden we je via de blog op onze website zeker op de hoogte.

*Protein quality of insects as potential ingredients for dog and cat foods, 2014, Guido Bosch, Sheng Zhang, Dennis G. A. B. Oonincx and Wouter H. Hendriks

SAMENSTELLING Gedroogd insecteneiwit (23%), gepelde haver (14%), witte rijst, erwten (14%), koolzaadolie, gedroogde pompoen (7%), gedroogde cichorei (natuurlijke bron van FOS en inuline), mineralen, gedroogde brouwers gist, gistextract, MOS (mannaan – oligosachariden), gedroogde wortelen, gedroogde appels (0,5%), veenbessen (0,01%).

ANALYTISCHE BESTANDDELEN Ruw eiwit: 25% Ruw vet: 15% Omega-3-vetzuren: 0,7% Omega-6-vetzuren: 2,4% ADDITIEVEN (per kg) VITAMINEN Vitamine A (3a672a) (IE/KG): 20.000 IE Vitamine D3 ( 3a671) (IE/KG): 2.000 IE Vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat): 400,0 mg Vitamine C: 200,0 mg

AMINOZUREN Taurine: 1.500,0 mg SPOORELEMENTEN IJzer (ijzer (II) sulfaat (monohydraat) – ijzer (II) chelaat van aminozuren): 90 mg, Koper (koper (II) sulfaat (pentahydraat) – chelaat koper (II) aminozuren ): 13 mg, zink (zink (II) sulfaat (monohydraat) – zink (II) chelaat van aminozuren): 100 mg, mangaan (mangaan (II) sulfaat (monohydraat) – mangaan (II) aminozuurchelaat): 30 mg, Jodium (calciumjodaat): 1,5 mg, Selenium (natriumseleniet): 0,2 mg

ANTIOXIDANTEN Tocoferolextracten uit plantaardige olie.

De metabolische energie van het voedsel is 3.625 kcal/k

De brokjes worden in een extruder geproduceerd waar ze kort worden gekookt op 120 °, om verschillende redenen: enerzijds maakt het het zetmeel verteerbaar, anderzijds vernietigt het ongewenste micro-organismen; ten slotte behoudt het uitstekende voedingseigenschappen.

In tegenstelling tot sommige andere merken brokjes op basis van insecten, bevat Bazoef brok geen enkel spoor van dierlijk vet. De bron van lipiden is dus plantaardig; Er is gekozen voor koolzaadolie omdat het een essentiële bron van omega 3 is. Het is ook rijk aan vitamines en aan enkelvoudig onverzadigde (omega 9) en meervoudig onverzadigde (omega 3 en 6) vetzuren en aan vitamine E. Er is geen palmolie. De totale vetwaarde is 15% in de hondenbrok en 12% in de kattenbrok.

In de hondenbrok komen deze voornamelijk van insecten, tot wel 25%. Ongeveer 2% eiwit wordt ook gevonden in plantaardige ingrediënten.

Kattenbrokken bevatten 34% eiwit, waarvan 32% afkomstig is van insecten.

Koolhydraten zijn componenten van plantaardige oorsprong die voornamelijk dienen als energiebron. Enkelvoudige suikers (altijd in zeer kleine hoeveelheden) worden onderscheiden van zetmeel.

Het zetmeelgehalte in ons product kan als volgt worden berekend:
Zetmeel (%) = 100 – (vocht + eiwit + vet + minerale stof + totale vezel) Zetmeel is de belangrijkste voorloper van glucose, maar niet de enige. Carnivoren nemen regelmatig hun toevlucht tot gluconeogenese (de synthese van glucose uit eiwitten.)

Vezelgehalte wordt meestal niet genoemd in de voedingswaarde-informatie van voer, maar kan voorzichtig worden geschat op basis van het ruwe celstofgehalte door op dit niveau een factor 3 toe te passen.

Het zetmeelgehalte van onze hondenbrok kan daarom geschat worden op: Zetmeel (%) = 100 – (9 + 25 + 15 + 7,5 + 13,5) = 30%. Dit zetmeelgehalte is zeer redelijk en valt binnen de gebruikelijke normen voor droogvoer bedoeld voor gezonde volwassen honden.

Bovendien, aangezien de hond geen wolf is, kan hij het aanwezige zetmeel in redelijke hoeveelheden effectief gebruiken, behalve in een situatie van fragiliteit van de spijsvertering.

Een zetmeelgehalte van 30% in een voer zou voor de overgrote meerderheid van gezonde volwassen honden geen spijsverteringsrisico moeten opleveren als dit zetmeel eenmaal een behandeling heeft ondergaan. Wat het geval is bij de brokkenen van Bazoef Petfood.

Het zetmeelgehalte van ons kattenvoer kan als volgt worden geschat: Zetmeel (%) = 100 – (6 + 34 + 12 + 6,5 + 10,5) = 31%. Dit zetmeelgehalte is zeer redelijk en binnen de gebruikelijke normen voor een droogvoer bedoeld voor gezonde volwassen katten.

Granen op zich zijn geen slecht ingrediënt voor het uitgebalanceerde dieet van een huisdier. Er zijn echter granen van lagere kwaliteit.

We kozen om verschillende redenen voor haver en rijst; eerst als onderdeel van een omnivoor dieet, waar ze hun plaats vinden. Ook vanwege het feit dat het voor een volwassen hond niet nodig is om 25% eiwit te overschrijden. Deze granen zijn ook een diverse bron van koolhydraten. We hebben ook gekozen voor granen zonder sporen van tarwegluten; voor honden met een allergie of intolerantie voor tarwegluten kunnen Bazoef brokjes dus zonder risico geconsumeerd worden.

Conservatieven zijn niet nodig; de kooktemperatuur zorgt ervoor dat de brokjes binnen 18 maanden na productie kunnen worden bewaard en geconsumeerd.

Het recept is ontwikkeld in samenwerking met een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in voer voor huisdieren. Daarnaast verdelen steeds meer dierenartsen Bazoef brokken. Steeds meer wetenschappers hebben de voedingskwaliteit en ecologische impact van insecten bestudeerd. We bieden hieronder een lijst aan: Protein quality of insects as potential ingredients for dog and cat foods Environmental Impact of the Production of Mealworms as a Protein Source for Humans – A Life Cycle Assessment Insects are a viable protein source for human consumption: from insect protein digestion to postprandial muscle protein synthesis in vivo in humans: a double-blind randomized trial Mealworms for Food: A Water Footprint Perspective

En hoe !!! Het recept en de gekozen ingrediënten waren niet alleen vanwege hun voedingskwaliteit, maar ook om heerlijk te zijn voor uw hond. Je moet ook weten dat, aangezien uw huisdier een sterk reukvermogen heeft, hij de brokjes eerst met zijn neus zal analyseren. Aangezien de insecten geurloos zijn, is er dus niets aan de hand. Aan de andere kant is het misschien niet van nature nieuwsgierig, en als gevolg daarvan zul je hem de brokjes meerdere keren moeten aanbieden voordat hij gewonnen is.

Momenteel is er geen biologische certificering voor voedsel, voor dieren of mensen, waarbij insecten worden gebruikt. We volgen dit probleem echter op de voet om zo dicht mogelijk bij de mogelijke behoeften van onze klanten te blijven. Onze brokjes zijn echter ecologischer dan biologische brokjes; in feite gebruiken ze minder water en minder landbouwgrond. Hun productie genereert minder broeikasgassen. Ze dragen niet bij aan overbevissing.

Op insecten gebaseerde brokjes vertonen momenteel geen bekende allergieën. Ze kunnen daarom worden geconsumeerd door huisdieren met een allergie voor brokjes op basis van vlees of vis. Daarnaast bevatten Bazoef brokjes geen sporen van tarwegluten en kunnen ze daarom geconsumeerd worden door dieren die normaal gesproken gevoelig zijn voor gluten.

3) De waarden van Bazoef

Het is belangrijk dat het etiket voor iedereen begrijpelijk is. Momenteel is dit vaak niet het geval. Met het clean label streven we dan ook naar een begrijpelijk etiket, en dus componenten die ook begrijpelijk zijn… Daarom vind je in onze brokjes alleen wat nodig en goed is voor de gezondheid van je dier.

Het hebben van de meest lokale brokken is een van onze doelen. En dat bereiken we graag op vele manieren. Onze ingrediënten komen immers uit België en de buurlanden, terwijl de brokjes in een Belgische fabriek worden geproduceerd.

Meelwormen, larven van de meelworm, moeten net als ander vee in goede omstandigheden leven. Gezien de grote verschillen tussen mensen en insecten is het heel moeilijk om te weten of ze iets voelen. Er is geen consensus onder wetenschappers over dit onderwerp.

Bij twijfel is het beter om de meest gunstige behandeling toe te passen. Onze leverancier van meelwormen zorgt ervoor dat ze worden grootgebracht in omstandigheden die pijn, stress, honger en ongemak vermijden, terwijl ze hun natuurlijke instincten kunnen uiten. In het wild worden meelwormen vaak in grote aantallen aangetroffen in een besloten ruimte, waar hun eieren werden gelegd, dicht bij een voedselbron. In grote aantallen groeien in een kleine, donkere, besloten ruimte, zoals op insectenkwekerijen, lijkt relatief dicht bij hun natuurlijke leefomstandigheden. In tegenstelling tot gewervelde dieren hebben insecten geen moederinstinct, en zelfs in de natuur leven jongen apart van hun moeder zodra ze uitkomen. De kwestie van scheiding, evenals die van intensieve meelwormkweek, komt daarom niet in dezelfde bewoordingen aan de orde als bij kippen of herkauwers.

Meelwormen worden geoogst als larven en gedood met stoom en kokend water. Hun dood is bijna onmiddellijk. Dit bespaart hen lang lijden.

4) Levering en terug

Bazoef Petfood levert aan deze landen:

  • België
  • Frankrijk
  • Nederland
  • Luxemburg

We gebruiken BPOST delivery, de toonaangevende pakketbezorgdienst in België.

Pakketten worden meestal binnen 2 werkdagen bezorgd.

Helaas kunnen we het adres waarnaar uw bestelling wordt verzonden niet wijzigen. Maak je geen zorgen – als je niet aanwezig bent wanneer een bezorging wordt geprobeerd, laat onze koerier een kaart achter met informatie over hoe je een nieuwe bezorging kunt regelen of waar je je pakket kunt ophalen.

Uw bestelling wordt verzonden vanuit ons magazijn in België.

1. Volg je bestelling

Zodra uw bestelling is verwerkt en klaar is om te verzenden, ontvangt u van ons een e-mail met een verzendbevestiging. In deze e-mail kunt u uw bestelling volgen via de verstrekte link.

2. Controleer de geschatte aankomstdatum

Wilt u weten hoe lang het duurt om uw goederen te bezorgen?

3. Ik wacht nog steeds op mijn bestelling

Wachtte u tot uw geschatte leverdatum? Houd er rekening mee dat uw bestelling een paar dagen langer kan worden afgeleverd (vooral tijdens drukke tijden) – onze vervoerders doen altijd hun best om uw bestelling bij u te krijgen. Zorg ervoor dat je je trackinglink in de gaten houdt voor de laatste updates.

Als je problemen ondervindt met het volgen of bezorgen van je bestelling, neem dan contact op met onze helpdesk via info@bazoef-petfood.be. We helpen je graag verder!

We hebben enorm veel tijd en middelen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de huidige verpakking en vulling van uw bestelling zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk is.

Alle zakken zijn gemaakt van polyethyleen zakken van één materiaal, waardoor ze gemakkelijker te recyclen zijn.

Hoe verder te gaan?

  1. Als je je bestelling wilt retourneren, kun je binnen 14 dagen (vanaf de dag na de dag waarop je de goederen hebt ontvangen) een gefrankeerd retourlabel aanvragen bij ons supportteam (info@bazoef-petfood.be).
  2. Stuur je bestelling binnen 7 dagen na ontvangst van het retourlabel in de originele, ongeopende staat naar ons terug in een BPOST parcelshop.
  3. Houd rekening met 14 dagen voordat retourzendingen worden geïnspecteerd en op uw afschrift worden weergegeven.

De verzendkosten voor de retourzending worden automatisch in mindering gebracht op uw terugbetaling.