Heeft uw hond een voedselallergie ?

Krabt uw hond vaak? Heeft hij een rode huid? Heeft hij vaak diarree of braakt hij vaak? Misschien heeft uw hond een voedselallergie. Een dieet van hypoallergeen hondenvoer kan het begin zijn van een beter leven.

Als uw hond een voedselallergie heeft, reageert zijn immuunsysteem "overmatig" op vreemde stoffen waaraan hij wordt blootgesteld. Deze reacties kunnen zich op 3 manieren uiten: roodheid en jeuk van de huid, hoesten of niezen met afscheiding uit de ogen, of spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken.

Voedselallergie is een reactie van het immuunsysteem op een voedseldeeltje. Vaak is het het eiwit. Veel honden zijn blootgesteld aan eiwitten van twijfelachtige kwaliteit in hun voeding. De allergie kan spontaan en op elke leeftijd ontstaan. Een ingrediënt in het voedsel, zoals kip, kan het plotseling uitlokken.

Bazoef - lazy

Net als bij mensen zijn er vele vormen van allergie bij dieren, en ze kunnen allemaal vergelijkbare uitingen hebben. Daarom wordt vaak hypoallergeen hondenvoer aanbevolen om vast te stellen of uw hond een voedselallergie of een andere allergie (bv. pollenallergie) heeft.

 

Een voedselallergietest wordt meestal in de winter gedaan om te voorkomen dat andere allergenen zoals pollen de resultaten in de war sturen. Om het op te sporen moet het dier ALLEEN hypoallergeen voedsel en vers water krijgen. Dit wordt een uitsluitingsdieet genoemd. Al het andere wordt uit het dieet geweerd: koekjes, tafelresten, vitaminen, tandpasta of geneesmiddelen met een smaakje.

Als de symptomen na 2 maanden verdwenen zijn, was het inderdaad een voedselallergie. Een voedingsmiddel op basis van dierlijke eiwitten zonder bekende allergie, zoals insecten, is een eenvoudige, doeltreffende en goedkope manier om een allergie voor een eiwitbron te bevestigen.

Let op: Als uw huisdier er tijdens de voedselallergietest in slaagt zelfs maar een klein broodkorstje te stelen, kunnen er allergische reacties optreden en kan ten onrechte worden aangenomen dat de allergie van het huisdier geen verband houdt met zijn voedsel. Als de test met het hypoallergene hondenvoer goed verloopt en de problemen verdwijnen, dan heeft uw hond een voedselallergie. Zo niet, dan moet een dierenarts verdere tests uitvoeren.

Steeds meer dierenartsen gebruiken het hypoallergene hondenvoer van Bazoef om mogelijke voedselallergieën op te sporen, maar ook omdat het van hoge voedingskwaliteit is.

Geef een reactie