De meelwormen in Bazoef brokken zijn echt goed in recycling. Op kwekerijen produceren ze zeer voedzame eiwitten... en dat terwijl ze zich voornamelijk voeden met landbouwafval!Vroeger werden de larven van de meelkever aangetroffen in molens in Europa, vandaar de naam "meelworm". Deze kever wordt nu over de hele wereld gevonden, waar hij gemigreerd is, waarschijnlijk in meelzakken.

In het wild voeden meelwormen zich met vegetatie en dode dieren. Op boerderijen voeden ze zich met lokale agrarische nevenproducten, zoals tarwezemelen. Terwijl ze groeien, gebruiken ze dit weinig gebruikte materiaal om hoogwaardige eiwitten en ... compost te produceren, die terug naar de velden wordt gebracht. Dit noemen we de circulaire economie. Er is geen afval.

Meelwormen hebben heel weinig middelen nodig om te groeien. Als je hun behoeften vergelijkt met die van kippen of runderen, hebben ze 2 tot 14 keer minder landbouwgrond en water nodig om dezelfde hoeveelheid eiwitten te produceren. Ze stoten ook aanzienlijk minder broeikasgassen uit! Een zeer lage milieu-impact voor een hoge voedingskwaliteit.

Hondenvoer op basis van insecten is de ultieme milieuvriendelijke voeding voor huisdieren, zonder afbreuk te doen aan de voedingskwaliteit. Daarom heeft Bazoef gekozen voor meelworm eiwit in haar hondenvoer. Maar dat is niet alles.

De meelworm is een gezelschapsdier en houdt ervan om zich met zijn soortgenoten in kleine, afgesloten ruimten te groeperen: in de natuur is dit zijn manier om zich tegen roofdieren te beschermen. In het wild is dit zijn manier om zich te beschermen tegen roofdieren. In de boerderijomgeving kan niet worden gezegd dat meelwormen lijden onder hun intensieve kweekomstandigheden. Dit in tegenstelling tot kippen, vee of zalm, die lijden onder opsluiting.

Door ervoor te kiezen uw dier insecteneiwitten te voeren, doet u geen afbreuk aan de kwaliteit van zijn voedsel, maar levert u een enorme bijdrage aan de planeet. Bedankt.

Geef een reactie