Als honden- en/of kattenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. En als we het hebben over voeding, willen we vooral gezond en uitgebalanceerd voer dat goed is voor ons dier. Maar we willen ook niet vergeten dat onze keuzes impact hebben op de planeet. Daarom biedt Bazoef een duurzame oplossing: voer op basis van insecten.

Waarom voer van insecten?

Het klinkt misschien vreemd, maar insectenlarven vormen een uitstekende bron van dierlijke eiwitten. Het heeft een zeer hoge voedingswaarde en is goed voor de groei en gezondheid van je dier. Maar dat is niet het enige voordeel van insecten als voer. Het fokken van insecten vergt namelijk veel minder grondoppervlakte dan het fokken van traditionele vleesbronnen, zoals koeien of kippen. Voor de productie van insectenvoer is maar liefst 18 keer minder oppervlakte nodig dan voor het fokken van een koe. Dit maakt het een veel milieuvriendelijker alternatief.

Lekker, uitgebalanceerd en goed voor de gezondheid

Bazoef maakt gebruik van meelwormen, de larven van de Tenebrio Molitor kever, als voornaamste eiwitbron in hun brokken. Meelwormen zijn niet alleen lekker, maar hebben ook een uitgebalanceerd aminozuurprofiel dat perfect geschikt is voor uw viervoeter. Steeds meer dierenartsen bevelen insecteneiwit aan voor honden die allergisch zijn voor veelgebruikte eiwitten. Brokken op basis van insecten zijn ook een interessant alternatief voor katten met spijsverteringsproblemen.

Insecten als eiwitbron, goed voor de planeet

Het fokken van insecten is niet alleen beter voor de planeet, het heeft ook minder uitstoot van broeikasgassen. Het fokken van koeien en kippen zorgt voor een veel hogere uitstoot van broeikasgassen dan het fokken van insecten. Dit betekent dat het gebruik van insectenvoer een veel duurzamere keuze is dan traditionele vleesbronnen. Bazoef honden en kattenvoer van insecten is dan ook een verantwoorde keuze voor baasjes die om het milieu geven.

Dierenwelzijn

Een ander voordeel van insectenvoer is dat het een stuk beter is voor het dierenwelzijn dan traditioneel vlees. Insecten hoeven niet te lijden onder de omstandigheden van de intensieve veehouderij. Insecten groeien het beste als ze in grote aantallen zijn op kleine, besloten, donkere plaatsen, met een verscheidenheid aan voedsel tot hun beschikking. Bovendien worden insecten niet behandeld met antibiotica, wat bij traditioneel vlees wel het geval is. Dit maakt de eiwitten in insectenvoer veel ‘schoner’ dan traditionele vleesbronnen.

Voer met insecten

Insecten zijn een uitstekende bron van dierlijke eiwitten met een zeer hoge voedingswaarde. Bovendien hebben ze veel meer respect voor de planeet, aangezien de oppervlakte die nodig is voor hun fok 18 keer kleiner is dan die van een koe. Het veranderen van de eetgewoonten kan dus een enorme impact hebben op de planeet. Steeds meer dierenartsen bevelen insecteneiwit aan voor honden die allergisch zijn voor veelgebruikte eiwitten, en brokken op basis van insecten zijn ook een interessant alternatief voor katten met spijsverteringsproblemen. Bovendien is het voer van insecten in plaats van traditioneel vlees ook beter voor het dierenwelzijn, omdat insecten onder natuurlijke omstandigheden worden gekweekt en niet aan antibiotica worden blootgesteld. Bazoef voer met insecten is een duurzame en gezonde optie voor onze harige vrienden. Het bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor hun groei, voedingsbalans en gezondheid, terwijl het ook een positieve impact heeft op de planeet. Bovendien zijn de ingrediënten “schoon” en respecteren ze het dierenwelzijn. Geef uw metgezel het beste met Bazoef voer van insecten.


Ons aanbod

Geef een reactie