Dit zelfgemaakte speelgoed voor huisdieren is een gemakkelijke en betaalbare manier om uw katten en honden te vermaken, en u beschikt waarschijnlijk al over de benodigde materialen. Onze harige vrienden brengen ons zoveel vreugde. Het is dus geen verrassing dat we ze willen verwennen met schattig nieuw speelgoed om iets terug te doen – en ons natuurlijk de kans willen geven om samen te spelen. Helaas bevat het merendeel van het in de winkel gekochte speelgoed voor huisdieren plastic en andere verontreinigende stoffen. Waarom maak je niet je eigen speelgoed in plaats van nieuw te kopen? Het mooie van dieren is dat het ze niet uitmaakt hoeveel je uitgeeft om ze te vermaken. Er zijn veel doe-het-zelfspeeltjes voor katten en honden, gemaakt van items die je misschien al hebt, en elk speelgoed kan worden aangepast aan de grootte van je huisdier.

1. Speelgoed van gevlochten touw met oud T-shirt

Bazoef - lazy

Voor dit zelfgemaakte speelgoed heb je maar één materiaal nodig: een t-shirt! Knip het T-shirt eenvoudig in drie of vier dunne, gelijke stroken stof, vlecht ze en maak een knoop aan beide uiteinden. Als je creatief bezig bent, kun je een paar verschillende T-shirts kiezen om een ​​afwisselend patroon te creëren. Gevlochten touw is een zeer aanpasbaar handwerk: u kunt een tennisbal door het midden rijgen, deze in een gesloten cirkel vlechten of de dikte en grootte aanpassen, afhankelijk van de grootte van uw huisdier. Als je ontwerpt met een kat in gedachten, kun je kleinere stukken uitknippen en deze met een enkele strakke knoop in het midden vastknopen, in plaats van de stof te vlechten.

2. Whack-a-mole-doos

Bazoef - lazy

Er is een waarheid die iedere katteneigenaar kent: hoeveel u ook uitgeeft aan uitgebreid en luxe speelgoed, uw kat zal altijd blijven spelen met de kartonnen doos waarin de items zijn geleverd. Dus laat ze plezier hebben, maar met een vleugje elegantie. Om je eigen “Spel van de Mol”-doos te maken, begin je met het vinden van een lege kartonnen doos. We raden aan dunner karton te gebruiken, zoals een frisdrankblikje, zodat het gemakkelijker te snijden is en de randen niet scherp zijn door een dikke groef. Knip voorzichtig een van de kleinere zijden uit die dunner is in de breedte, en gebruik het kattenspeeltje dat als een "mol" zal dienen om cirkels te meten en omtrekken te maken op de bovenkant van de doos. Als je nog niet zo'n speeltje hebt, maak je geen zorgen! Maak eenvoudig een pompon met extra garen en bevestig deze aan een stokje of rietje. Snijd ten slotte gaten volgens uw metingen. Wissel het pomponspeeltje handmatig af tussen de uitgesneden delen en laat je kat ervan genieten.

3. Tennisbal-puzzelspel

Bazoef - lazy

Houdt jouw intelligente hond van een uitdaging? Dit speelgoed is dus een geweldig idee! Neem een ​​cupcakevorm van 3x4 en vul elke inkeping met een tennisbal, waarbij je een lekkernij onder drie van de ballen verbergt. Het kan handig zijn om deze stap in het bijzijn van uw hond te doen, zodat hij een idee heeft van het doel van het spel. Leun dan achterover, ontspan en kijk hoe uw hond zijn best doet om de lekkernijen op te snuiven!

< h3>4. Konijn in gevulde sok
Bazoef - lazy

In plaats van een knuffel voor uw huisdier in de winkel te kopen, kunt u hem ook zelf proberen te maken? Zoek een lange sok, vul deze met vulling of rijst, knoop een stevig lint vast dat het gezicht en het lichaam scheidt en maak het af met een schattig gezichtje. In plaats van voorwerpen als knopen, lijm of schuim te gebruiken, kunt u overwegen naald en draad tevoorschijn te halen om een ​​gedetailleerd ontwerp te maken en het lint vast te maken. Dit knutselwerk is vooral geweldig als je kinderen hebt die mee willen doen aan het plezier. Het bezorgt iedereen gegarandeerd een geweldige middag!

5. Stok- en draadspeelgoed.

Bazoef - lazy

Dit project geeft mooie resultaten. Om dit speelgoed te maken, begin je met het verzamelen van oude knutselbenodigdheden zoals veren, draad en lint die nooit goed zijn gebruikt, of die misschien restjes zijn van een groter project. Zoek naar een stokje dat ongeveer 2,5 cm dik is, of zoek iets dat thuis net zo goed werkt, zoals een afhaalrietje of een roerstokje. Knip vervolgens alle draadstukken af ​​en zet ze aan elkaar vast, bind ze vast en lijm ze aan het ene uiteinde van de stok. Als je iets met een hol midden gebruikt, kun je de lijm overslaan en de draad er met een tandenstoker doorheen duwen. Wikkel ten slotte het beveiligde gebied met meer draad voor extra stevigheid. Zwaai ermee in de lucht boven uw kat voor urenlang speelplezier. Op zoek naar een milieuvriendelijke hondenspeelgoedoptie? Probeer deze keuze gemaakt van natuurlijk rubber en natuurlijk katoen.

Geef een reactie