Met ons milieuvriendelijke hondenvoer met insecteneiwit kunt u iets doen voor de planeet.

Iedereen denkt aan de milieucrisis. Beelden van natuurrampen komen uit de hele wereld. Orkanen, overstromingen, branden, droogte, hittegolven: deze gebeurtenissen staan volop op onze schermen en in onze gedachten. Terwijl de wereld, soms te langzaam, werkt aan oplossingen voor deze problemen, zijn wijzelf soms ten einde raad. We willen deel uitmaken van de oplossing, maar we willen niet alles opgeven wat ons comfort en levensvreugde geeft. En het is moeilijk te weten welke veranderingen echt effectief zijn.

Onze geliefde huisdieren zijn een belangrijk deel van ons leven. Wij willen het beste voor hen omdat zij integraal deel uitmaken van ons gezin en ons vreugde, gezelschap en veiligheid brengen.

Een onderzoek van 2017 stelde dat een middelgrote hond meer CO2 uitstoot dan een SUV. Deze vergelijking kan worden genuanceerd, maar de trend is er. We willen onze honden en katten steeds meer verwennen door ze het beste te geven. De grote merken willen ons doen geloven dat honden, die carnivoren zijn, alleen gelukkig en gezond kunnen zijn als ze vers vlees, "biologisch" voedsel, voedsel geschikt voor menselijke consumptie en voedingssupplementen eten.

De vleesproductie is verantwoordelijk voor 20% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, en huisdieren verbruiken tot 20% daarvan.

Het goede nieuws is dat we er iets aan kunnen doen. Gespecialiseerde voedingsdeskundigen vertellen ons dat al dat vlees niet nodig is voor de goede gezondheid van de dieren. Waar het om gaat is dat ze een kwalitatief goede eiwitbron hebben. Met milieuvriendelijk hondenvoer met insecteneiwitten kunnen onze honden ook deel uitmaken van de oplossing!

Ontdek in dit artikel 8 goede redenen waarom insecteneiwit echt beter is voor het milieu en waarom uw hond het onmiddellijk zou moeten proberen.

1. Er moet niets geproduceerd worden om de insecten te voeden

Wist u dat de meelwormen in de brokken van Bazoef voornamelijk gevoed worden met agrarische bijproducten zoals tarwezemelen? Tarwezemelen ontstaan bij de teelt van tarwe, maar worden slechts zelden gebruikt. Insecten die zich met deze tarwezemelen voeden, zetten ze om in eiwitten van uitstekende voedingskwaliteit en in compost. Daarom hoeft er niets geproduceerd te worden om hen te voeden.

Bazoef - lazy

2. Voor het fokken ervan is weinig landbouwgrond nodig

Aangezien er niets geproduceerd hoeft te worden, is er geen extra landbouwgrond nodig om de insecten te voeden. Een groot deel van de landbouwgrond in de wereld wordt gebruikt voor de productie van veevoer. Met insectenvoeding wordt meer voedsel geproduceerd op dezelfde oppervlakte. En dat laat meer ruimte voor de natuur!

Wist u bijvoorbeeld dat meelwormen 14 keer minder landbouwgrond gebruiken dan rundvlees om dezelfde hoeveelheid eiwitten te produceren?

3. Insecten gebruiken weinig water

Meelwormen worden zo genoemd omdat ze vroeger in molens en meelzakken werden gevonden. Ze kunnen leven in een zeer droge omgeving met zeer weinig water. Aangezien er geen landbouwgrond hoeft te worden gebruikt om hun voedsel te verbouwen, zijn ze zeer waterefficiënt. Meelwormen hebben 2x minder water nodig dan kippen en 4,5x minder water dan rundvlees om eiwitten van uitstekende voedingskwaliteit te produceren!

En al dit water kan in onze rivieren en vijvers blijven.

Bazoef - lazy

4. Ze stoten geen methaan uit

Tijdens de spijsvertering verteren herkauwers het gras dat ze hebben gegeten, maar daarbij stoten ze een aanzienlijke hoeveelheid methaan uit. Dit methaan is een veel krachtiger broeikasgas dan CO2. Meelwormen stoten geen methaan uit.

5. Ze zijn "koudbloedig"

Gazien insecten geen bloed hebben, is het correct woord poikilotherm. Feit is dat de lichaamstemperatuur van insecten gelijk is aan die van hun omgeving. Verwarmen kost energie. Dit is wat we elke maand zien op onze energierekening. Insecten, zoals andere "koudbloedige" dieren, besparen op hun energierekening door koudbloedig te zijn. Dit betekent dat ze veel minder energie nodig hebben om te overleven en dus veel minder hoeven te eten dan kippen, varkens, schapen of runderen.

6. Hun landbouw gebruikt veel minder fossiele brandstoffen.

Voedselproductie in de landbouw gebruikt fossiele brandstoffen, zowel voor tractoren als voor de productie van kunstmest. Wanneer veevoer of soja moet worden geproduceerd, wordt de kooldioxide-uitstoot weerspiegeld in de koolstofvoetafdruk van het voer.

Dit is niet het geval bij insecten. Omdat ze gevoed worden met tarwezemelen genereren ze geen extra CO2-emissies.

7. Ze zijn geschikt voor verticale kweek

Meelwormen worden binnen gekweekt, in verticale boerderijen. In tegenstelling tot rundvlees, varkens en kippen die ongelukkig zijn in intensieve landbouwomstandigheden, gedijen meelwormen goed als ze allemaal samen zijn. In het wild leggen de vrouwtjes tot 500 eieren in de buurt van een voedselbron en de larven groeien allemaal dicht opeengepakt op. Dit is niet het geval voor de meeste vogels of zoogdieren, die ruimte nodig hebben om zich prettig te voelen.

Daarom is het mogelijk om meelwormen te kweken in kweekomstandigheden die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke omstandigheden, waardoor er buiten meer ruimte overblijft voor de natuur en de bossen.

Bazoef - lazy

8. Ze hebben geen antibiotica nodig

In de Verenidge Staten wordt 80% van de antibiotica gebruikt in vee. Dit komt doordat de intensieve veehouderij hen blootstelt aan epidemieën en doordat antibiotica deze dieren in staat stellen sneller te groeien. Het nadeel is dat antibiotica na verloop van tijd minder nuttig worden omdat bacteriën resistentie ontwikkelen.

Deze antibiotica belanden op ons bord en in het milieu. Bij insecteneiwitten gebeurt dit allemaal niet, omdat bij het kweken ervan geen antibiotica worden gebruikt.

Om al deze redenen zijn wij ervan overtuigd dat ecologisch hondenvoer met insecteneiwitten, naast heerlijk en uitstekend voor de gezondheid, een echt alternatief is om de ecologische impact van uw viervoeter te verminderen. Wacht niet langer om ze aan uw hond te geven.

L'utilisation de surface agricole pour la production d'aliments pour chiens à base d'insectes est nettement inférieure
Les émissions de gaz à effet de serre sont nettement inférieures pour la production d'aliments pour chiens à base d'insectes
L'utilisation d'eau est nettement inférieure pour la production d'aliments pour chiens à base d'insectes

Votre avis nous intéresse

Geef een reactie