Naarmate de dagen korter worden, zult u uw hond waarschijnlijk 's ochtends of 's avonds in het donker uitlaten. Door extra voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u in het donker met uw hond wandelt, kunt u het hele jaar door blijven genieten van veilige en plezierige wandelingen.

Dit is wat u moet doen om ervoor te zorgen dat wandelingen in het donker soepel verlopen.

Bazoef - lazy

Reflecterende apparaten

Reflecterende vesten (voor u en uw hond), halsbanden, labels of riemen zijn allemaal manieren om ervoor te zorgen dat u en uw hond zo goed mogelijk zichtbaar zijn tijdens een wandeling in het donker. Vergeet niet dat niet alle honden graag jassen dragen. Zorg er dus voor dat u iets gebruikt dat goed bij uw huisdier past. Zorg naast reflecterende kleding ook voor de rest van uw kleding, zodat u zo goed mogelijk zichtbaar bent.

Lichten

Naast reflecterende kleding kan een heldere halsband of label uw hond nog beter zichtbaar maken in donkere gebieden. Het is ook raadzaam om een zaklamp bij u te dragen om uzelf zichtbaar te maken en gemakkelijker te kunnen zien waar u naartoe gaat. Een hoofdlamp is de beste optie, omdat je dan je handen vrij hebt. 

Aan de leiband lopen

U kunt overwegen uw hond tijdens de wandeling aan de lijn te houden, zodat hij in het donker niet verdwaalt. Als u beslist uw hond los te laten, doe dat dan in goed verlichte gebieden of op plaatsen waar uw hond vertrouwd mee is, zodat hij minder snel zal verdwalen. Probeer in ieder geval 's nachts geen nieuwe wandelgebieden uit; bewaar die gebieden voor overdag.

Bel

Door een bel aan de halsband van uw hond te bevestigen, weet u waar hij is, vooral als u besluit hem los te laten. Zorg ervoor dat uw hond zich op zijn gemak voelt met de bel als u thuis bent en neem hem alleen mee uit als hij het graag draagt. Een bel kan ook andere wandelaars en fietsers op uw aanwezigheid attenderen voordat zij u zien.

Wandelen met een vriend

Als u een partner of vriend hebt die in het donker met u en uw hond kan wandelen, kan hij/zij helpen uw hond in het donker te beschermen door u te helpen potentiële gevaren te herkennen. Als je vriend met zijn hond komt, moet je ervoor zorgen dat ze goed met elkaar overweg kunnen.

Bazoef - lazy

Laat u niet afleiden door geluid

U moet bijzonder voorzichtig zijn als u in het donker wandelt, vooral als u uw hond loslaat of als u in de buurt van een drukke weg loopt. Laat u daarom niet verleiden tot het luisteren naar muziek of telefoneren als u 's nachts uw hond uitlaat.

Geef een reactie