Met je vingers door het zijdeachtige haar van onze hond gaan waarvan de kop teder op de schoot van je echtgenoot rust. Je kind zachtjes de haren van de dommelende hond zien strelen. Is dat geen geluk? Behalve voor honden van het "borstelhaar" ras, natuurlijk. Hoe komt het dat sommige honden een mooie glanzende vacht hebben terwijl andere een ruwe vacht hebben? En wat kan worden gedaan om hun zachtheid te verbeteren?

.

Voeding kan een grote invloed hebben op de vacht van uw hond. Als uw huisdier een zachte, glanzende vacht heeft, kan dat een teken zijn dat hij goede, voedzame voeding krijgt.

Anderzijds kan een doffe vacht een teken zijn van een gebrek aan essentiële voedingsstoffen.
Een van de belangrijkste oorzaken van een slechte vachtkwaliteit bij honden is een eiwittekort.

Eiwit is essentieel voor groei en herstel van weefsel en vacht. Als uw hond niet voldoende kwaliteitseiwitten in zijn voeding krijgt, kan zijn vacht dof en broos worden. Het is belangrijk een hondenvoer te kiezen dat hoogwaardige eiwitten bevat, zoals eiwitten van insecten.

Bazoef - lazy

Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn ook essentieel voor de gezondheid van de vacht van uw hond. Deze vetzuren helpen de vacht te voeden en houden hem zacht en glanzend. Ze komen voor in vette vis en in bepaalde plantaardige oliën, zoals lijnzaadolie en koolzaadolie, de vetbron in het insectenvoer van Bazoef.
Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat uw hond een evenwichtige en voedzame voeding krijgt die rijk is aan vitaminen en mineralen. Vitamine A, E en C, evenals zink en koper, zijn bijzonder belangrijk voor de gezondheid van de vacht. Deze voedingsstoffen zijn te vinden in verschillende soorten hondenvoer, waaronder verse groenten en fruit.
Het is ook belangrijk te onthouden dat hydratatie essentieel is voor de gezondheid van de vacht van uw hond. Zorg ervoor dat uw huisdier altijd toegang heeft tot vers, schoon water.

Bazoef - lazy


Ten slotte is het belangrijk te onthouden dat elke hond anders is en dat sommige rassen specifieke voedingsvereisten hebben voor hun vacht. Als u zich zorgen maakt over de voeding of de vachtkwaliteit van uw hond, is het raadzaam een dierenarts of voedingsdeskundige te raadplegen. Door een evenwichtig en voedzaam dieet te volgen, kunt u helpen de vacht van uw hond gezond te houden en er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Met de insectenvoeding van Bazoef geeft u uw hond het beste voor zijn vacht... en voor de planeet! Bazoef hondenvoer bevat veel hoogwaardigere eiwitten dan sommige hondenvoeders op basis van vlees, die de minder kwalitatieve delen bevatten. Ze bevatten ook koolzaadolie die 9% omega-3 en 22% omega-6 bevat!

Bazoef's insectenbrokken zijn ook aanzienlijk beter voor de planeet  de productie van insecteneiwit gebruikt aanzienlijk minder zoet water en landbouwgrond dan de productie van vlees en stoot ook aanzienlijk minder broeikasgassen uit.

Door iets voor de vacht van uw hond te doen, doet u ook iets voor de planeet. Wees veeleisend! Wees verantwoordelijk! Wees Bazoef!

Geef een reactie